Selasa, 12 April 2016

KESAN BURUK MENENGKING ANAK


Sebahagian ibu ayah mungkin mampu menahan amarah dan tidak melakukan tindak kekerasan kepada anak-anak yang dianggap melakukan kesalahan atau bertindak nakal. Namun, golongan ini sedikit sekali dan jarang ibu ayah mampu menahan suara agar tidak membentak anak untuk menunjukkan kekesalannya.


Menengking , membentak anak ataupun berteriak merupakan hal spontan yang biasa dilakukan ibu ayah untuk menunjukkan 'kuasanya' dan untuk menarik perhatian anak agar mendengarkan ucapannya.Tahukah ibuayah bahawa bentakan yang merupakan gelombang suara ini, bila disertai dengan gelombang emosi yang dihasilkan oleh otak kiri akan berkolaborasi menghasilkan gelombang baru dengan efek negatif. Efek ini bersifat destruktif terhadap sel-sel otak, terutama bagi anak yang menjadi sasaran bentakan tersebut.

Mari kita lihat kesan buruk pada anak-anak:-TAHUKAH ANDA OTAK KANAN HANYA MAMPU MENYIMPAN TENAGA UTK 10-15 MINIT SAHAJA.?

Bila otak kurang menerima tenaga,proses pembelajaran akan berkurang.

ANAK SELALU BERMASAALAH DLM PEMBELAJARAN?

SELALU DPT KOMPLEN DARI GURU ANAK SUKAR FOKUS?

Dapatkan konsultasi dari kami
Whatsapp 011-3913 7911

InsyaAllah kami bantu anda :-)


APA KATA MEREKA?
"Dulu susah nak fokus dalam kelas,selepas mengambil Caliph Supplement,guru maklum yg anak mudah diajar dn senang ingat."

Alhamdulillah

IANYA TERBUKTI..!!

Caliph Supplement untuk perkembangan otak anak-anak

50% daripada pelajar yg mengambil supplement caliph menunjukkan peningkatan mendadak dlm pembelajaran membaca,mengeja,kesihatan dan tingkah laku.

Konsultasi PERCUMA 
Segera whatsapp ke 011-3913 7911

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
❤Kalau suka tekan LIKE.
❤Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang semua... 
Copyright 2016 Reserved to Kasih Aamina Design By Cik Nurfarah